Byggesystemer: Vi leier ut stillas, maskinutleie og utstyr!NyheterHarstad Tidende: Delingsøkonomien gir oss mange muligheter

Harstad Tidende: Delingsøkonomien gir oss mange muligheter

– Vi skal drive med utleie av stillas, maskiner og utstyr også de neste 40 årene, men det innebærer at vi er nødt til å tilpasse oss trender som dukker opp. Ikke bare i forhold til egen bransje, men like mye i forhold til den teknologiske utviklingen, sier daglig leder Øyvind Eidberg til Harstad Tidende.

Les hele artikkelen (PDF)

Daglig leder i Byggesystemer Harstad

Spesifikasjoner

Dokumenter

Fusjoner og oppkjøp

– I langt større grad enn for bare kort tid siden leier svært mange ut både hus og hytte, bil og båt. Også i forhold til vår bransje merkes dette gjennom fusjoner og oppkjøp. Folk leier mer, men det blir færre og større leverandører.

– Vi ser en økning av selskaper fra for eksempel Spania og Italia som allerede er på vei inn i det norske markedet. Dette må vi forholde oss til, og innrette oss etter, sier Eidberg, og legger til;

– Byggesystemer skal være tilgjengelig der våre kunder er, og tilstede i de kanaler og teknologi våre kunder benytter.

Døgnåpent

Han mener lett tilgjengelighet er en viktig faktor som ligger til grunn for Byggesystemers suksess.

– For oss har det vært viktig å foreta nødvendige IT- og datainvesteringer. Det er også viktig å forholde oss til nye sosiale medier som Facebook og Twitter. I tillegg jobber vi kontinuerlig med videreutvikling av våre nettsider, og med selvbetjening og chat har dette bidratt til at vi på mange måter har døgnåpent. Dette har gjort oss lett tilgjengelige for våre kunder, mener Eidberg.

Lokal tilhørighet

Byggesystemer ble etablert 14. oktober 1975 av Ola Eidberg, som sammen med en kamerat startet med to tomme hender, men klarte å skrape sammen 20.000 kroner til den påkrevde aksjekapitalen. I dag er de landets største lokalt eide selskap innen bygg- og anleggsutleie med 9 avdelinger spredt utover landet.

– Lokal tilhørighet gjør at vi kan følge markedet og våre kunders behov, vi er fleksible og løsningorienterte. Men det viktigste for oss er at verdiskapningen vi sørger for skjer lokalt der vi er etablert, sier Eidberg.

Kjenner bedriften

Han overtok som daglig leder da pappa Ola ble pensjonist i 2015, men startet i fast jobb ved bedriften etter endte studier i Oslo i 2004.

– Men både jeg og begge mine brødre Emil og Anders jobbet her hver sommer fra vi var 8-9 år gamle, så jeg vil nok påstå at vi kjenner bedriften som vår egen bukselomme, sier han med et smil om munnen.

I dag har Byggesystemer på Stangnes 12 ansatte, og hadde i 2015 en omsetning på pene 30 millioner kroner. Regnskapstallene for 2014 viser et driftsresultat på solide 5,2 millioner kroner.

- Nå bygger vi ut på Stangnes med blant annet tre nye kontorer og ansetter to nye medarbeidere. Vi er på ”høgget” i forhold til å være forberedt på endringene som skjer i bransjen, og ser mange muligheter for fortsatt vekst i årene fremover, sier Eidberg.

Sikkerhet ved leie av lift

Byggesystemer har et høyt fokus på sikkerhet for både våre kunder og ansatte. Vi anbefaler at alle leser veiledningen om Sikker bruk av personløftere som finnes under dokumenter på denne siden. Veiledningen forteller hvilke vurderinger du bør gjøre og hvilke krav du bør stille før du velger en personløfter for arbeid i høyden. Den forteller også hvilke risikoer du og arbeidsplassen din må forutse og håndtere når dere bruker mobil personløfter.

Generell sikkerhet ved leie av maskiner og utstyr

Byggesystemer har et høyt fokus på sikkerhet for både våre kunder og ansatte. Vær alltid oppmerksom på kravene som stilles til deg som bruker av våre maskiner og/eller utstyr, enten i forhold til opplæring i bruk eller andre nødvendige sikkerhetstiltak. Nødvendige tiltak kan for eksempel være bruk av verneutstyr som for eksempel masker, hørselsvern, vernesko, vernebriller m.m. Vi har laget en egen side med fokus på Helse, miljø og sikkerhet (HMS). Her kan du søke i produktdatablad, lese relevant informasjon fra Arbeidstilsynet og mye mer.

Transport av maskiner og utstyr

Kan du ikke transportere selv ordner Byggesystemer med transport.

Vask av maskiner og utstyr

Utstyret må være rengjort før innlevering. Dersom dette ikke blir gjort, vil rengjøring bli fakturert.

Reparasjoner og justeringer

Reparasjoner og justeringer av alle typer maskiner og annet utstyr fra Byggesystemer skal kun utføres av servicepersonell fra Byggesystemer, eller annet autorisert personell godkjent av Byggesystemer, og det skal kun benyttes originale reservedeler.

Byggesystemer kan ikke stilles til ansvar ved feil hvis det ikke er benyttet originale reservedeler eller hvis uautorisert personell er benyttet ved reparasjoner. Uautoriserte reparasjoner kan føre til erstatningsansvar.

Forbehold om mulig levering av tilsvarende produkter

Produktene på nettsiden er eksempler på produkter vi har tilgjengelig. Utvalget, modeller og spesifikasjoner varierer i de ulike avdelingene våre. Vi forbeholder oss derfor retten til å kunne tilby tilsvarende produkter/modeller med utgangspunkt i de valgene du har gjort i bestillingsprosessen.

Tips en venn